fredag 3 november 2017

Arhur Peppers diskreta charm av Phaedra Patrick

En hyllning till livets oändliga möjligheter

Arthur Peppers diskreta charm är en roman i samma anda som Livet enligt Fikry och En man som heter Ove - full av oförglömliga karaktärer med stort hjärta och oemotståndliga egenheter. En berättelse om hur sorg och ensamhet kan vändas till ny vänskap och insikt om livets oändliga möjligheter.

Efter 40 års äktenskap sörjer Arthur Pepper sin bortgångna hustru Miriam djupt. När han på årsdagen av hennes död bestämmer sig för att äntligen gå igenom hennes kvarlämnade saker, hittar han ett exklusivt guldarmband med berlocker undangömt i en sko. Flera av berlockerna förefaller mycket dyrbara - en av dem är en liten elefant som har en inskription med ett telefonnummer till Indien. När Arthur bestämmer sig för att ringa numret blir det början på ett äventyr som kommer att föra honom till platser han aldrig tidigare besökt. Han upptäcker hur lite han egentligen vet om det liv Miriam levt innan de båda träffades. I sökandet efter sanningen kommer han att finna både tröst och kärlek där han minst anat det.
Bokomslag och beskrivning från Bokus.

Denna bok skulle jag inte ha plockat upp själv, utan orsaken för att jag läste den var att jag fick den tillsänd mig igenom en Travelling-book-club som Anna på Fantastiska berättelser är ansvarig för. Det var en bok som jag alltså inte hade så stora förväntningar på men den gav mig verkligen en feel-good-läsning, påminde lite om Backmans En man som heter Ove, med en medelålders änkling i huvudrollen. Men jag ska säga att jag tyckte mycket mer om Artur och hans familj och alla de andra karaktärerna än vad jag tyckte om Ove. (Även om bägge böckerna fick 3a i betyg). Och det var lite spännande att få reda på om armbandet och berlockerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar