torsdag 23 november 2017

Hett i hyllan vecka 47

På sin blogg skriver Monika följande:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag som inte har några bokhyllor och inte håller reda på när jag har skaffat böckerna som har funnits i mina gömmor i flera år (minns oftast det jag har inköpt för ca 1-2 år sen), har problem att vet hur länge jag har väntat med att läsa dessa böcker som har blivit liggande i flera år i garderoben. Denna är en sådan... en roman av en författare som jag har läst flera deckare av och gillat. Som verkar intressant men inte blivit läst, beror väl på att jag lånar alltför många som går före i läskön.

Hon hörde en mygga någonstans i rummet, men den kunde finnas i hennes huvud. Två dagar efter olyckan hade hon hört ett brusande ljud och det hade funnits kvar sedan dess. Läkaren hade förklarat att tinnitus kunde utlösas efter en stark sinnesrörelse. Hon hade ätit Efexor och Mirtazapin i fem månader nu men bruset hade inte försvunnit. Stormen fanns kvar i henne. Det var en påminnelse. När pojken i sängen öppnade sina ögon skulle stormen lösas upp.
Ann och Johan Nedergård sitter vid sin snart elvaårige sons sjuksäng. Andreas har legat i koma i flera månader sedan han fått ett träd över sig efter den stora stormen.
Med stor medkänsla och på ett starkt och mångbottnat språk skildras hur Johan och Ann lever i chock och desperation, men också med ett hopp. Hur ska de kunna fortsätta med sina liv? Kommer det att vara något mer än en semester från döden? Och den största frågan kommer Andreas att återvända till dem? Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem är en roman om kärlekens villkor under den största påfrestning två personer kan utsättas för.

4 kommentarer:

 1. Jag läste de 5 - 6 första böckerna av Edwardson för många år sedan, sen blev aldrig fler lästa. Gillade de böcker jag läst.

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte jag läst något av den här författaren.

  SvaraRadera
 3. jag kan säga precis som Lena. jag läste kanske till och med några flera och sedan blev det tvärstopp. fråga mig inte varför

  SvaraRadera
 4. Jag har snart läst alla böckerna i serien om Erik Winter, men denna äger jag inte ens, faktiskt. Jag vet inte varför jag aldrig har brytt mig om den, den känns inte riktigt som min typ av bok.

  SvaraRadera