torsdag 8 november 2018

Hett i hyllan vecka 45/2018


Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Detta är en bok som jag egentligen inte vet riktigt hur jag har fått tag på, den är nog köpt på någon bokrea, nu när jag letade upp och skulle lägga in en handling om boken upptäckte jag att det är en bok i en serie, bok nummer tre i en serie jag inte har läst, undrar om jag någon gång kommer att läsa den, kanske bättre att ta med den till secondhandbutiken istället.


Jenny Leeb är tillbaka med uppföljaren till Grevgatan 22 och Stella & Sebastian!
En gång i tiden var Maja och Angelica bästisar. Leon och Maja var ett par, och de tre vännerna var oskiljaktiga. Men så åker Maja till USA för att gå en språkkurs och det är då allting går sönder. Något händer därhemma, något ingen av dem kan ändra på i efterhand. Något som gör att Maja väljer att stanna kvar i Los Angeles.
Sex år senare, när Leon hastigt dör återvänder Maja hem till Stockholm. De två forna vännerna möts på begravningen. Frågan är om vänskapen någonsin kan bli vad den en gång var. De har båda förändrats, Angelica är snart färdig läkare, Maja å andra sidan har inte riktigt följt någon rät linje i livet. Hon har författardrömmar men jobbar som servitris för att få ihop till hyran. Att träffas igen skakar om deras respektive värld. Charmiga Maja och duktiga Angelica – kanske skulle de tjäna på att ge varandra en ny chans? Men det är inte alltid lätt att se vad vänskap kan vara värd när rivalitet och svartsjuka står i vägen.

3 kommentarer:

  1. Bok tre i en serie där en inte läst ett eller två brukar i min hylla sällan bli läst. Jag har aldrig hört talas om den här serien. Samtidigt hur mycket böcker finns det inte?

    SvaraRadera
  2. Känner inte till boken eller serien.

    SvaraRadera
  3. Jag avskyr när jag lyckas få tag i en som är en senare del i en serie. Vet aldrig riktigt vad jag ska göra :)

    SvaraRadera