söndag 18 november 2018

Min bokresa #14 - andra världskriget

Ämnet andra världskriget har sen jag var tonåring fascinerat mig, inte bara som ett krig utan även över Nazismens raspolitik och försök till utrotning av personer som inte passa in i deras samhällsbild.

Förutom att läsa (faktabaserade eller fiktion) och se någon film (dokumentär eller fiktion) har jag faktiskt besökt Auswitch och Theresienstadt.

Intresset började med att läsa Anne Franks dagbok men även Vibeke Olssons böcker Ulrike och kriget och Ulrike och freden.

Så införstådd lite med båda sidor från början, började jag sluka så mycket som möjligt om denna hemska tid.

Några tips på vad jag har läst och som jag tyckt vara bra, har svårt att komma ihåg det jag har läst från tonåring till nu. Men i alla fall kommer jag kunna skriva lite länkar från sådant jag har läst och bloggat om de senaste åren.
Som sagt detta är bara en bråkdel vad jag har läst, både fakta och sådant som är romaner baserade på verkligheten. Och fler finns det att läsa, det är ett ämne som berör och jag hoppas det hela tiden kommer att skrivas och berättas om denna tid, för den är inget vi får glömma av.

Vad tycker och tänker ni om detta ämnet, skriv gärna en kommentar eller länka i kommentarerna om ni skriver ett inlägg på er blogg eller annanstans.

Tidigare bokreseor

#1 - introduktion
#2 - deckare/thrillers
#3 - Wahlströms barn- och ungdomsböcker
#4 - ljudböcker
#5 - science fiction
#6 - Årets bok 2018
#7- bibliotek
#8 - klassiker
#9-bokgenrer
# 10 -ålderskategorier
#11 - viktorianska klassiker
#12 - non fiction-sakprosa
#13 - faktaböcker1 kommentar:

  1. Intressant tema! Här är mitt svar: https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2018/11/min-bokresa-14-andra-varldskriget.html

    SvaraRadera