torsdag 29 november 2018

Hett i hyllan vecka 48/2018

Då var det dags för Monikas Hett i hyllan igen:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Boken denna vecka vet jag inte ens riktigt hur eller när jag har fått, tror mig att det är min moster som har gett mig några pocketar hon hade läst men inte var intresserad att ha kvar, så jag fick den.

"En både rolig och rafflande deckare om passion, pengar, svek och mord." AllasMord var aldrig mitt mål i livet.Så inleder Jo Slater berättelsen om sitt liv.Hon har gått den långa vägen från jobbet som servitris på ett kafé i Oklahoma till rollen som representativ hustru till den förmögne, betydligt äldre affärsmannen Lucius Slater. De har nu varit lyckligt gifta i tjugo år och tack vare Jos utsökta smak och Lucius pengar tillhör de den absolut främsta New York-societeten.Men en dag förändras Jos liv totalt. Lucius dör i en hjärtattack i armarna på sin älskarinna. Och inte nog med det, han har testamenterat allt till denna kvinna. Jo blir fråntagen inte bara sitt hem utan också social status och självaktning. Utblottad får hon lämna sitt gamla liv med bara kläder, smycken och några få personliga ägodelar i bagaget.Det är då hon beslutar sig för att hämnas. På ett mycket raffinerat sätt ... Hennes hämnd är en originell, kvick, spännande sträckläsningsbok om passion, pengar, svek och mord.

3 kommentarer:

  1. Den låter som nånting som vore perfekt som en "mellanbok" hos mig

    SvaraRadera
  2. Känner inte till den, men handlingen får mig att tänka på Sidney Sheldon som jag läste mycket i min ungdom :)

    SvaraRadera
  3. Det lät ju som något man kunde tänka sig att läsa ;-)

    SvaraRadera