söndag 4 november 2018

Min bokresa # 12 - nonfction = sakprosa

Jag tänker under Novembermånad vara med i Nonfiction November, en readathon som tillexempel abookolive håller i, jag har tänkt läsa dessa böcker.

Och det som engelsktalande menar när de säger nonfiction, är det det samma som vi kallar sakprosa, allt som inte är påhittat, som faktaböcker, biografier och memoarer. Nu undrar jag tänker ni på annat med, ni får i så fall skriva det i kommentarerna.

Min tanke är att under Novembermånad skriva bokresorna utifrån olika ingångar i just denna gener av böcker. Så dagens avsnitt blir nog lite allmänt, men som ni förstår så kommer nästkommande söndagars bokresor bli mera fördjupade.

Jag läser gärna dessa icke fiktion böckerna rätt ofta och jag har många ämnen som jag är intresserad av. En del ämnen som ex andra världskriget har jag varit intresserad av långt tillbaka i tiden. En hel del historiska och även nu levande kända personers biografier har jag läst genom tiderna.

Så mycket mer vet jag inte om jag ska skriva idag, men jag kan skicka med en länk till vad jag tänkte läsa under förra årets nonfiction november, hade visst inte skrivit något inlägg om vad jag läste. Så kan ni få lite hum om vad för nonfiction böcker jag brukar läsa.

Vad tycker och tänker ni om detta ämnet, skriv gärna en kommentar eller länka i kommentarerna om ni skriver ett inlägg på er blogg eller annanstans.

Tidigare bokreseor

#1 - introduktion
#2 - deckare/thrillers
#3 - Wahlströms barn- och ungdomsböcker
#4 - ljudböcker
#5 - science fiction
#6 - Årets bok 2018
#7- bibliotek
#8 - klassiker
#9-bokgenrer
# 10 -ålderskategorier
#11 - viktorianska klassiker

1 kommentar:

  1. Kul ämne! Tycker det är roligt att utmana sig själv och läsa non fiction emellanåt. https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2018/11/min-bokresa-12-non-fiction.html

    SvaraRadera