torsdag 22 november 2018

Hett i hyllan vecka 47/2018


Monika skriver så här om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Min bok är ännu en pocket jag köpte på en bokrea för så där 15 år sen skulle jag tro, som jag ännu inte har läst, fast det låter så bra....

Louis är inte som andra pojkar. Han är brådmogen, lever i sin egen värld. Dessutom råkar han varje år ut för någon hemsk olycka. Hans mamma är förtvivlad av oro, hans psykolog förbryllad. Louis har alltid lyckats landa på alla fyra igen, likt en katt. Men katter har bara nio liv, och Louis har redan förbrukat åtta.   När Louis på sin nioårsdag faller ner i en ravin tycks det vara ödets vilja. Han överlever mirakulöst men familjen splittras. Mamman lamslås av chock, pappan är spårlöst försvunnen och Louis själv ligger i djup koma. Men var det verkligen en olycka? Louis ensam har nyckeln till mysteriet som omger fallet - men han kan inte kommunicera. Eller kan han? 
Liz Jensen, bosatt i London, har arbetat som journalist och är författare till flera lovprisade böcker.

4 kommentarer:

  1. Okänd bok för mig. Låter som en märklig historia.

    SvaraRadera
  2. En okänd bok för mig. Låter intressant.

    SvaraRadera
  3. Känner inte till den men den låter som en bok som jag skulle gilla.

    SvaraRadera