torsdag 27 december 2018

Snöstorm och kanelhjärtan : fyra juliga berättelser

Fyra författare bjuder in till en magisk jul i fyra långnoveller
Fyra av B. Wahlströms bästa författare, CAMILLA LAGERQVIST, PERNILLA GESÉN, KARINA BERG JOHANSSON och JESPER TILLBERG, låter sina unga karaktärer mötas i en ny bok, full av värmande, julmysig charm, hett kaffe och kanelhjärtan. Välkommen in på kaféet i det gamla stationshuset du med ...

Det är dagen före julafton och en långtradare fullastad med julklappar kör längs glashala vägar i ymnigt snöfall. När lastbilen får sladd och välter blir hela länsvägen blockerad, alla julklappar sprids ut över vägen och ingen kommer fram. Istället måste man ta den alternativa vägen förbi det gamla stationshuset som inrymmer ett kafé och kulturhus som för en tynande tillvaro. Men kaféet börjar nu fyllas av en brokig skara människor som alla har sina alldeles egna anledningar till att ta sin tillflykt just hit, och plötsligt börjar det få liv igen.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

En till bok med jultema som jag har läst nu i december, denna är rätt nyutgiven och den lät så härlig när jag hörde talas om den, och när jag förra året läste Let it snow, som är en amerikansk novellsamling där de tre novellerna hänger ihop även om det är olika författare som har skrivit var sin, och gillade den idén plus att läsa julnoveller till jul, så kunde jag inte låta bli denna.
Sen fick den även vara med som en bok i Nellys readathon Läs it snow.

Dessa noveller var så mysig, mest för att de hade lite mystik och julmirakelkänsla i sig när man läste dem. Jag gillade denna bättre än Let it snow. Och mycket berodde nog på att för att det inte var ungdomsförälskelser som stod som högsta prioritet utan vänskap och julen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar