lördag 22 december 2018

Jakten på Julen av Matt Haig

Ett fartfyllt och varmt äventyr med magiska inslag.
Nikolas bor med sin pappa i de djupa finska skogarna. När kungen utlyser en belöning till den som kan bevisa att Alvernas by existerar antar Nikolas pappa utmaningen och ger sig av.
Kvar blir Nikolas med sin elaka faster. Till slut beslutar han sig för att leta reda på sin pappa. Det blir ett halsbrytande äventyr fullt av magi, fantasi och humor.
2015 utkom boken i Storbritannien och den blev genast en stor succé med över 30 000 exemplar sålda. Boken har hyllats av läsarna och beskrivits som en blivande klassiker.
Matt Haig är en bästsäljande och kritikerrosad brittisk författare som skriver för både barn och vuxna. Han har vunnit the Blue Peter Book Award, the Smarties Book Prize och har blivit nominerad tre gånger till the Carnegie Medal för sina böcker för barn och ungdomar.
Chris Mould är prisbelönad illustratör. Han älskar sitt arbete och vill helst illustrera den sortens böcker som han själv hade velat läsa som liten.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Ännu en bok jag läste förra veckan i A Very Merry readathon och denna bok motsvarade, omslag med julfärger på, en bok med jultema, en bok med illustrationer i , en bok jag ville läsa.
Boken som sådan har tex booktubern BasicalyBritt tipsat mig om, och jag gillade den, även om jag kan se att den passar nog bättre för den ålderskategorin den riktar sig till.
Men det är en mysig saga om hur Nikolas blir jultomten och hur och varför han vill glädja alla barn på julafton.

1 kommentar: