lördag 29 december 2018

Livet enligt Fikry av Gabrielle Zevin

Livet har inte blivit som Fikry hade tänkt sig. Hans gravida fru har dött, hans bokhandel går sämre än någonsin och dessutom har någon stulit hans mest sällsynta och värdefulla bok, originalutgåvan av Edgar Allan Poes diktsamling ”Tamerlane”. I skotskrutig badrock och löparskor ger han sig iväg till polisstationen för att anmäla stölden. Men egentligen bryr han sig inte om förlusten, inte ens böckerna ger honom någon glädje längre och han isolerar sig på ön där han bor. Tills han en dag får en udda leverans som vänder upp och ner på hans tillvaro.Inte bara Amelia som regelbundet kommer på besök för att sälja in böcker noterar förändringen hos den annars så vresige bokhandlaren. Det är uppenbart för alla att hans liv har fått ny mening.En rolig, bitsk och tänkvärd berättelse om att få en andra chans, om kärleken till böcker och kärlek mellan människor. 
Hamnade på tredje plats i Goodreads Choice Award för Best Books 2014!

Bokomslag och beskrivning hämtad från förlaget Forums sida.

Efter att ha hört talas om den här boken har jag velat läsa den, vem vill inte läsa en bok som till stor del innehåller böcker.
Däremot tog det några år innan det blev dags, men nu har jag läst denna mysiga men även djupa bok som handlar om kärlek, att få en andra chans och en massa böcker och kärlek till böcker.
Njuter boken igenom när jag läser. Skulle vilja besöka A J Fikrys bokhandel och både träffa honom och hans familj och vänner.

1 kommentar: