fredag 28 december 2018

Sömnernas sömn av Elin Säfström

Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, älvor och andra väsen, men de flesta människor ser dem inte. Och det är Tildas jobb att se till att det fortsätter så. Men det är inte så lätt, när det är dags för tomteting, och stan svämmar över av berusade tomtar. En morgon hittas flera ihjälbitna getter på Skansen. Både Tilda och de trollfientliga tomtarna är övertygade om att det är ett troll som varit framme. Tomtar och troll ställs mot varandra och konflikten trappas upp, samtidigt som fler döda djur dyker upp, i oväntade konstellationer. Vem är det som dödar djuren och varför?
Elin Säfström debuterade 2016 med En väktares bekännelser, en humoristisk ungdomsroman som på ett nyskapande sätt blandar nordisk folktro med urban fantasy. Sömnernas sömn är den tredje boken om Tilda.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
Enda sen jag började denna mysiga serie om Tilda har jag gillat vad jag läst. Det är så skoj att se hur Stockholm befolkas av tomtar, troll och älvor. Vår nordiska folktro har fascinerat mig länge och en sådan här fantasy bok gör det så mycket bättre. Säfström har en sådan härlig berättarstil som höjer berättelsen ett snäpp till. Jag bara tycker det är lite tråkigt att jag nu inte längre kan läsa om alla härliga både människor och väsen. Trilogin slutar i alla fall utan några större frågetecken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar