onsdag 26 december 2018

Nyårslöftestaggen 2019

När jag kollade upp vad för inlägg jag hade gjort inför i år tidigare i år, så ramlade jag på denna och tänkte göra den även för 2019, för jag tyckte det lät kul. Här är en länk till förra årets.

 Sen kommer jag att påpeka att jag kommer inte att tänka så mycket över på att jag tvunget ska läsa de böcker jag nämner här, utan kommer bara tycka det är en bonus om jag kommer att läsa de som nämns i taggen.

1. En klassiker jag lovar att läsa
Redan förra året hade jag tänkt att läsa Djungelboken av Ruyard Kipling, så den ligger högt upp i läshögen gällande klassiker även i år.

2. En påbörjad bokserie jag lovar att avsluta
Likadant svar som i förra frågan blir det här. Jag har så många serier ( och klassiker ) jag vill läsa och avsluta. Grisha trilogin är en sådan, har bara sista boken kvar, och den ligger långt upp i TBRn just nu så.
3. En bokserie jag lovar att påbörja

Nu börjar jag bli lite väl upprepande från förra året tror jag, för jag kommer att behålla det jag skrev förra året för denna.

Här finns det många jag vill läsa, men jag vill helst inte påbörja för många innan jag har avslutat dem jag håller på med. Men en serie som jag hade tänkt redan påbörja förra (2017 alltså) året är Magnus Chase av Rick Riordan ( känns dock att det inte är en ny serie utan de ingår i hans tidigare bokserier).


4. En författare (som jag inte läst tidigare) jag lovar att läsa något av

Ruta Sepety. Och just boken Tårar i havet som är en bok som jag nästintill har lovat Evelina att läsa snarast och den ligger högt upp i läshögen av böcker.

5. En bok jag lovar att läsa om
Som jag har sagt tidigare är jag inte den som väljer att läsa om böcker, för jag vill lägga tiden på böcker som jag inte tidigare har läst.
Men nu kom jag att tänka på att jag har velat avsluta Kristen Cashores bok, De utvalda serien, har läst första boken Tankeläsaren för en hel del år sen och minns inte så mycket så jag känner att jag skulle behöva börja från början av serien igen.

6. En genre jag läst lite/inget av och lovar att utforska

Nja, jag läser rätt vitt över genre så jag tror inte att det är någon som jag känner jag behöver läsa mer av.

7. Ett seriealbum jag lovar att läsa

Descender vol 1: Tin stars av Jeff Lemire & Dustin Nguyen,för det är verkligen en bok jag har hört mycket gott om.

8. En novell jag lovar att läsa
Som det vanligaste svaret i denna tag för i år, är att jag upprepar svaren från förra året för jag vill samma sak ännu, även om jag inte hann med det 2018.

Just nu är det ingen specifik novell jag har planer på men jag har samlingen Star Above av Marissa Meyer som ingår i Månkrönikan ( the Lunar Chronicle) som jag tänker försöka avsluta i år. ( Ännu en serie som jag räknar med att avsluta kom med i svaren).


9. En bok som behandlar ett tufft men viktigt ämne jag lovar att läsa

Och likadant här, för just den där hyllvärmare läsningen jag hade räknat med 2018, blev aldrig av, så detta gäller även för 2019.

En som jag hade planer på att läsa redan förra (2017) året är Sista andetaget av Carlton Stowers ( som var en bok i min hyllvärmar utmaning) jag har skrivit om den i Hett i hyllan.

10. En länge ägd oläst bok jag lovar att läsa

Nu börjar ni väl tröttna på mig, men de svaren jag hade förra året blev inte lästa, så jag behåller många av dem för jag vill ju läsa böckerna, och då får jag väl hoppas på att det kommer gå bättre 2019 förhoppningsvis.

Här finns det så många böcker som helst att nämna, men en bok jag vill läsa är Älskad, saknad av Joyce Carole Oates.


11. En debut jag lovar att läsa,

Ännu en gång så kopierar jag 2018 svar.

En debutbok jag fick förra (2017) året men ännu inte har läst men har tänkt att göra länge är Robert Warholms Synd. 

12. En bok eller bokserie (som jag tidigare gett upp/dömt ut)
jag lovar att ge en ny chans


Här svarar jag samma som för 3 år sen och förra året, Arn serien av Guillou, vill läsa den men slutade bara läsa efter ca 50 sidor.


13. Tagga några andra!

I år kommer jag tagga Evelina och Vargnatts bokhylla ( som var den som taggade mig förra året).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar