torsdag 20 december 2018

Hett i hyllan vecka 51/2018
Monika skriver så här om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?


Denna bok har jag köpt på någon bokrea och aldrig läst. Minns inte när den blev köpt eller varför jag inte har läst den... kan vara dags snart.


 Första romanen i en ny Ian Rankin-serie.
Malcolm Fox arbetar med polisens internutredningar. Det innebär att han undersöker anklagelser mot andra poliser. Fox är frånskild, barnlös och över huvud taget ganska ensam. Han har tidigare haft problem med spriten men är numera helnykterist.

Polisen Jamie Breck misstänks för att sprida barnpornografi på internet, och Malcolm Fox får i uppdrag att undersöka om det ligger någonting i anklagelserna. Den som informerar honom är Annie Inglis på avdelningen för brott mot barn.

Fox blir intresserad av Annie Inglis, både förälskad och alldeles för nyfiken, och gör saker han inte borde göra.

Malcolm Fox har en syster, Jude, vars pojkvän Vince verkar vara en brutal typ. Fox tycker oreserverat illa om Vince och är övertygad om att denne regelbundet misshandlar hans syster.

När Vince en dag hittas död får ingen mindre än Jamie Breck utreda fallet, och Fox får anledning att kontakta honom. Men när Fox lär känna Jamie Breck lite närmare förändras hans bild av honom.

Misstro utspelar sig i ett vinterkallt Edinburgh, och miljöer och stämningar känns ofta igen från Ian Rankins många tidigare böcker.

Misstro är den första romanen i en serie om Malcolm Fox och hans arbete med polisens internutredningar.

3 kommentarer:

  1. Har läst någon bok av Ian Rankin för länge sen men kommer inte ihåg nånting av just den boken. Den där låter som en bok för mig.

    SvaraRadera
  2. Jag har nog inte läst någon i serien, men tänkt det många gånger.

    SvaraRadera
  3. Den har jag också stående, oläst :)

    SvaraRadera