lördag 30 december 2017

Arthur. Gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem av Mikael Lindnord

Hunden som berörde en hel värld


Det här är den fantastiska berättelsen om Arthur – gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Hem till elitidrottaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik.

De utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid – flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.

Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Till slut kunde ingen längre vara oberörd – allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.
Bokomslag och beskrivning från Alibris.
Denna har jag velat läsa länge sen jag först hörde talas om den, Arthur och Mikaels vänskap är verkligen något speciellt, Sen så engagerar sig ju hela laget och familjen i honom under resans gång. Sen kan jag tycka det är jätteintressant att även läsa om denna sport har aldrig tidigare förstått att det funnits en sådan sport den är verkligen en stentuff utmaning varje tävling är. 
Jag gillar att läsa sådana här biografier när de är väl skrivna när det handlar om djur.

1 kommentar: