torsdag 14 december 2017

Ta det som en man av Hampus Nessvold

Vi killar får fortfarande lära oss att vi ska kunna ta en smäll, och inte får gråta eller snacka om känslor. Men jag tror att vi och alla omkring oss skulle må bättre av en förändring. En förändring som börjar med oss själva - med att vi män och killar vågar ifrågasätta mansrollen och visa vilka vi är under den hårda ytan. Vi måste våga visa oss för varandra och prata om våra erfarenheter för att tillsammans kunna överge de destruktiva och begränsande manlighetsnormer som inte bara skadar samhället, utan också oss själva.

Det här är mitt bidrag. Varken förskönat eller med ansvar för moral. Mot machokulturen, för en ny sorts manlighet.

Hampus Nessvold är ett ungt stjärnskott som artist och programledare i TV och radio som nu gör en personlig djupdykning i mansrollen.

I kapitlen om sex, våld, vänskap, porr, kärlek och kroppskomplex delar han med sig av sina erfarenheter av till exempel manlig vänskap, olycklig kärlek, bögtest, sexmisslyckanden, och hur det känns att ha Smålands kanske smalaste handleder. För alla som är eller känner en ung man.

Bokomslag och beskrivning från Bonnier Carlsens hemsida.

Hade hört talas om denna bok innan den kom ut pga jag har följt (Instagram) och sett Hampus mycket på Youtube, där han både varit med i UR serie om Tänk till och Fatta man.  Förutom alla humor klipp som finns med Tre kvadrat och Humorn i P3.
Och denna bok är en riktigt viktig bok speciellt till de unga män som ska hitta sin identitet, den visar att man inte alls behöver vara machomannen utan det är ok att vara den där mjuka goa killen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar