lördag 23 december 2017

Pappas pojke av Emelie Schepp

Årets deckarförfattare 2017 Crimetime Specsavers Award

En varm sommarkväll ringer en sexårig pojke till sin pappa. Skräckslagen berättar han att någon har tagit sig in i familjens hus i Norrköping. Det är det sista som hörs från pojken innan han försvinner spårlöst.

Åklagare Jana Berzelius leder förundersökningen av det komplicerade fallet. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon ta reda på vad som ligger bakom försvinnandet. Och ju närmare sanningen de kommer, desto mer personlig blir utredningen för Jana.Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom, att hitta pojken.Samtidigt begär den skoningslöse Danilo Peña att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker.

Pappas pojke är den fjärde delen i Emelie Schepps serie om åklagare Jana Berzelius. Serien har på kort tid blivit en internationell succé och är idag såld till 30-talet länder. Emelie Schepp utsågs till Årets Deckarförfattare 2016.
Beskrivning och bokomslag hämtade från Adlibris.

Emelie Schepps böcker har jag gillat sen lag läste första och denna är inget undantag. Även om jag retar mig en hel del på polisen Mia, fast hon är lite nedtonad i denna.
En berättelse som håller och att det även pågår en annan handling (som sträcker sig igenom alla böckerna)  med Jana och Danilo gör den extra rolig att läsa.
Jag skulle vilja se dessa deckare filmatiserade för jag upplever dem som "filmistiska" när jag läser dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar