onsdag 20 december 2017

Festive Christmas Booktag

Idag blir det en liten tag om julen, har sett en hel del olika både på Booktube och bland bloggarna, jag orkar inte översätta frågorna så jag behåller originalen...(original videon har jag lagt längst ner i inlägget).


1) A fictional family you would like to spend christmas dinner with?

Helst vill jag ju fira den med min egna familj, men en familj som jag tycker sprider julkärlek runt sig är familjen Wesley i Harry Potter böckerna. De gör ju att Harry får uppleva något han aldrig har fått förut både få julklappar och uppleva en kärleksfull familj.

2) A bookish item you would like to receive as a gift?

Bokhyllor, för som det är nu tillbringar mina böcker sin tid undangömda i garderober och lådor, Vill ju gärna se dem och visa upp dem.
3) A fictional character you think would make a perfect christmas elf?

Ännu en Harry Potter referens, Hagrid. Även om han inte är någon som ser ut som en liten nisse precis. Men han har ett sådant godmodigt hjärta så därför tycker jag han låter perfekt.

4) Match a book to it's perfect christmas song.

Sång Ja se det snöar och boken är ju Let it Snow, magisk julhelg i tre delar av John Green, Marueen Johnson och Lauren Myracle. Som jag precis har läst. Har ännu inte hunnit skriva en recension men det ska komma en snart.
5) Bah Humbug. A book or fictional character you've been disappointed in and should be put on the naughty list?

Jag har bara ett svar att ge här och det är Smaken av Muriel Barbery som jag bara efter ett par sidor fick lägga undan, jag fastnade inte alls för den. Och det är konstigt för jag älskade Igelkottens elegans av samma författare.
6) A book or a fictional character you think deserves more love and appreciation and deserve to be put on the nice list?

Max i boken Golden boy av Abigail Tartellini, min recension finns här.
7) Red, Gold and Green. A book cover that has a wonderfully christmasy feel to it.Denna lilla bilderbok om Jesus födelse är så gullig hela den och även om min familjs bok är vit bakgrund och bara lilla Jesusbarnet i krubban på, ger den lika mycket julkänsla som detta.

8) A book or series you love so much, you want everyone to find under their christmas tree this year so they can read it and love it too?

Nu svarade jag ju Golden boy på nummer sex så här får det väl istället bli The Hate U Give av Angie Thomas, som är en bok precis som Golden boy är svar på böcker jag tycker alla ska läsa för att få en större förståelse för dessa svåra ting.


1 kommentar: