tisdag 19 december 2017

I dödens stad av James Dashner

De har tagit ifrån Thomas allt: hans vanliga liv, hans minnen och nu hans enda vänner. Världen är full av kaos och han har skaffat sig övermäktiga motståndare. Men Thomas fiender vet inte att han har fler minnen av sitt tidigare liv än de tror. Han minns tillräckligt mycket för att veta att man har ljugit för honom. Tillräckligt mycket för att göra uppror.
Thomas överlevde labyrinten. Han överlevde vansinnets öken. Han är redo att ge vad som helst för att rädda sina vänner. Men sanningen kan vara det som slutligen krossar honom.
Missa inte det skrämmande slutet på den dystopiska serien Maze runner! Den fantastiska framgången som även gjort succé som film.
Bokomslag och handling hämtad från Adlibris.

Jag tyckte ändå om att läsa denna sista del och kunna avsluta denna serie, även om den inte är den bästa YA dystopi jag har läst. Men jag tycker ändå att de har kunnat hålla ihop den hela vägen. Men vad som retar mig är att de där testen, hela tiden skulle vara sådana som är någon form av psykologisk misshandel mot barn- och ungdomar. Fast om det inte var så skulle det väl inte bli en dystopiberättelse, det är det som författaren har tänkt med boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar