onsdag 6 december 2017

Kvinnan som gick till sängs i ett år av Sue Twonsed

Samma dag som Evas barn flyttar hemifrån, går hon och lägger sig. Och stannar där. I sjutton år har hon velat skrika till världen: Stopp! Jag vill kliva av! Och nu har hon äntligen fått chansen.
Hennes man, astronomen Brian, som redan har problem med sin besvärliga älskarinna, blir förstås upprörd. Vem ska nu laga hans middag? Eva vill bara ha uppmärksamhet, klagar han. Och ryktet sprider sig om Evas lilla motståndsrörelse snart har hon fans som belägrar huset och vill ta del av hennes visdom ...

Kvinnan som gick till sängs i ett år är en varm och humoristisk skildring av en kvinnas livskris. 
Sue Townsend, som gjorde världssuccé med böckerna om Adrian Mole, har kvar sin blick för det absurda i våra familjeliv.
Bokomslag och beskrivning från Bokus sida.

Detta var en bok som jag hade hört talas om innan och kände jag ville läsa, och visst var den en sådan bok jag ville läsa. Humoristisk men jag blev lite frustrerad över en del karaktärer i boken, sen kan jag förstå att de var överdrivna för att få en sådan bok som det blir. Men även om man funderar över Evas motiv och hennes psyke så gillar jag henne som person och är glad att hon har de vänner hon har, för jag kan ju inte tycka att hennes familj bryr sig tillräckligt om hur hon mår och varför. Sen saknar jag lite djupare förklaring i slutet hur det går, även om slutet berättar en del så saknar jag som sagt lite. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar