måndag 25 december 2017

Let it snow av John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle

När tre författargiganter för unga vuxna möts händer fantastiska grejer. En snöstorm sätter spelet i rullning: ett tåg spårar ur, mobilsamtal når inte fram, missförstånd, dikeskörningar, alldeles för många och för gapiga cheerleaders och första kyssar – allt under en förtrollad julhelg. Bästsäljande trion Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle skriver här varsin fristående – men sammanlänkad – charmigt romantisk berättelse i juletid. 

När Jubilees föräldrar inte kommer hem efter en shoppingtur före jul, sätter sig Jubilee på tåget till morföräldrarna i Florida. Samma kväll drar en snöstorm av guds nåde in och tåget blir stående mitt ute i ingenstans. Det här ska komma att bli en annorlunda jul för Jubilee: mötet med Jeb i kafévagnen, mannen i folie inne på Waffle House - och så Stuart. Stuart som öppnar upp sitt hem och sitt hjärta …

Tobin och hans kompisar The Duke och JP sitter djupt nersjunkna i soffan med ett Bond-maraton på teven när Keun, som jobbar på Waffle House under julhelgen, ringer. Hans önskan är lika tydlig som desperat: Kom till Waffle House NU. Och ta med Twister-spelet. Det ska visa sig bli en lång och äventyrlig färd – i snöstorm.

Addie deppar. Hon har dumpat sin pojkvän Jeb och nu ångrar hon sig. Det är jul och snö i massor och det bakas julkakor i köket, men Addie stannar på rummet. Tjejkompisarna försöker muntra upp henne men någonstans inne i Addie gror en självinsikt, och den är inte speciellt vacker. En såld minigris, en peppande pensionär på Starbucks och turkos snagg verkar vara vad som behövs för att få Jeb tillbaka.
Bokomslag och beskrivning från Adlibris sida.

Denna jul novellsamling hade jag hört talas om tidigare och kände att när man ska läsa något säsongsbetonat så valde jag den som även månadens bok i Goodreadsgruppen We love books (den som är intresserad av vad vi sa där och om du vill vara med att läsa kommande böcker, i januari tänkte jag att vi ska läsa Three dark crownes av Kendare Blake, så har ni en länk här).

Och det blev en trevlig liten läsning, gillade den för sitt snöfalls skulle, fick egentligen inte så jättemycket julkänsla mer vinterkänsla för all snö.
Gillade den första novellen bäst Jubille expressen. De personerna i den fastna mest i mina tankar och det var kul att återse dem i slutet av den sista novellen igen. För som sagt novellerna hänger löst ihop.

1 kommentar:

  1. Gillade också den första novellen bäst. Det var verkligen trevlig läsning!

    SvaraRadera