torsdag 21 december 2017

Hett i hyllan vecka 51


Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
Så här skriver Monika om sin inläggsserie Hett i hyllan, och i denna vecka ska jag lyfta fram ett recensionsexemplar jag fick förra året som jag skäms över att ännu inte ha läst, men det kommer att ske någon gång under nästa år för jag har ordnat en utmaning för mig själv, att försöka läsa 30 av de böcker som jag har haft med i denna inläggsserie under detta år.


Berömda mördare har fanklubbar.

Hamish Wolfe är inte annorlunda. Han kommer att sitta inspärrad resten av livet för att ha kidnappat och mördat tre kvinnor - och får mängder av beundrarbrev varje dag. Han är snygg, karismatisk och har en stor övertalningsförmåga. Hans beundrare är säkra på att han är oskyldig. Och på att han är deras drömmars man.

Vem skulle gå med i en sådan fanklubb?

Maggie Rose är advokat och bästsäljande true crime-författare, lika tillbakadragen som hon är framgångsrik. Hon tar bara de fall hon vet att hon kommer vinna. Hamish vill ha Rose som sin advokat. Han vill att hon ska förändra hans öde. Hon är övertygad om att hon är immun mot den charm som den här sortens man kan besitta.

Men kanske är Hamish Wolfe annorlunda.

SHARON BOLTON, född i Lancashire i England, har snabbt blivit en av Storbritanniens mest hyllade deckarförfattare. 2014 mottog hon The Dagger in the Library från Crime Writers Association för sitt samlade författarskap. Hennes roman Odödlig korades av Lotta Olsson i DN till »en av de 100 bästa deckarna genom tiderna« och hon har nominerats flera gånger till Svenska Deckarakademins pris för Bästa översatta kriminalromanDaisy i kedjor är hennes nya, fristående kriminalroman.

4 kommentarer:

  1. Läser så mycket om Bolton att jag kanske ska läsa något av henne.

    SvaraRadera
  2. Den här vill jag också läsa :)

    SvaraRadera
  3. Jag gillar Bolton, men detta är nog den jag tycker är svagast av hennes böcker. Därmed inte sagt att den på något sätt är dålig :)

    SvaraRadera