onsdag 27 december 2017

Röd drottning av Victoria Avyard

I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön - utan efter blod. De silverblodiga - de silvriga - är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.
Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer att rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändrats allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod. 
Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrån och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll.
Bokomslag och beskrivning från Bokus.

Denna bok har jag velat läsa länge och sen läste och hörde jag många som inte hade gillat den. Så jag gick inte in med så höga förväntningar på den, men pga av det tror jag att jag gillade denna bok. Jag verkar inte vara trött på de vanliga författarknepen angående YA fantasy och dystopier utan att det fångade mitt intresse att läsa den och det har gjort att jag verkligen känner för att ta upp fortsättningen under nästa år. Vill veta hur det får för Mare och hennes vänner efter vad som hände i denna bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar