måndag 4 december 2017

Read-a-long The Hate U Give # 1

Missade några dagar det var i lördags vi skulle ha läst och skrivit men lite sent men här är mitt inlägg, Nelly på Nellons bokblogg håller i en read-a-long av boken The Hate U Give av Angie Thomas, och jag läser med och tänker skriva vad jag tyckte om boken fram till kapitel 8. Så den som inte har läst boken och vill läsa den utan att bli spoilad ska inte läsa vidare.


Boken är verkligen en viktig bok, men är ändå så amerikansk. För som någon Twitter jag hörde någon gång (minns inte ordagrant och det var på amerikanska) att personen var mer orolig över att bli skjuten av en polis en någon annan. Plus att USA har många vapen försäljare, hörde någon siffra och den var högre än tror jag antalet McDonalds ( eller något annat stort och känt varumärke) och det är ju bara den legala vapenförsäljningen. Vi Sverige kan nog inte känna igen oss egentligen även om rasistiska omdömen är lika vanliga (eller är jag nu alldeles för fördomsfull när jag skriver detta både mot den icke vita mänskligheten och mot USA respektive Sverige?)

Sen tycker jag att det är så synd om Starr att behöva leva två liv så där och försöka hålla isär dem och vara en annan person än vad hon egentligen är när hon går på den fina skolan. Fast jag kan förstå att boken kommer att handla om att hon får ta ställning till det livet, så det ska på grund av det göra det intressant att få fortsätta läsningen.

Jag tänker nedan länka till andra bloggar som också medverkar i read-a-longen och har skrivit om den första delen av boken (jag kommer att fylla på under tiden om det kommer fler recensioner)-

Nellons bokblogg
I regnet
Resa i böckernas värld

Tips till er som gillar att läsa böcker tillsammans och diskutera jag har en Goodreads grupp som nu i december läser Let it Snow och i januari har jag tänkt Three dark crones av Kendare Blake.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar