tisdag 26 december 2017

Ditt livs affär av Fredrik Backman

Det är natten före julafton, en grå kvinna kommer gående genom sjukhusets korridorer för att hämta en av oss. Hon bär en pärm med alla våra namn uppskrivna i: En cancersjuk 5-åring som sitter ensam och målar sin favoritstol röd, en 20-åring som putsar ölglas på en krog han älskar, en 45-åring som kör en dyr bil ursinnigt genom mörkret i jakt på något att krocka med. Ett av våra liv måste tas, om inte ett annat ges frivilligt. Men det räcker inte att någon bara dör, för ett liv är inte det som händer när det tar slut, ett liv är allt som hände fram till dess.Ditt livs affär, av författaren till En man som heter Ove, är en magisk liten julhistoria om vad vår tid är värd och vad det vi lämnar efter oss egentligen betyder. Vem skulle du ge ditt liv för, om det inte räckte med att bara dö? Vad skulle du offra, om du visste att ingen skulle minnas det?
Bokomslag och beskrivning från Forum bokförlags hemsida, jag får även tacka för att fått denna som ebok,  som recensionsexemplar.

En liten kort novell av Backman som utspelar sig i juletid, och pga det är det en mysig liten läsning, men den griper egentligen inte tag i mig som jag skulle önska jag skulle vilja ha fått flera sidor på mig att fastna för berättelsen.

1 kommentar:

  1. Kände också att man skulle behövt lite mer av denna bok. Den grep inte tag som andra böcker av Backman har gjort.

    SvaraRadera