torsdag 14 december 2017

Hett i hyllan vecka 50


Då var det dags för att plocka fram gamla skatter ur hyllan som ännu inte blivit lästa. Monika skriver så här

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag återknyter till gårdagens inlägg av tematrion som handlade om ungdomsböcker, för att jag överhuvudtaget läste Monstrumologen var för att jag hade fått Wendigons förbannelse som recensionsexemplar och inte vill läsa den innan jag hade läst första delen. Och jag gillade verkligen första delen så jag vet inte varför jag inte har läst denna ännu.

Sent på kvällen dyker en kvinna upp hemma hos Monstrumologen. Hon bönar och ber doktorn om hjälp. Hennes make John Chanler är spårlöst försvunnen i den kanadensiska vildmarken, dit han begett sig på jakt efter en mytomspunnen, fruktad, livsfarlig varelse: Wendigon.
Doktor Warthrop anser att Wendigons förbannelse är ren vidskeplighet, men han och Will Henry beger sig ändå ut i marker- na för att leta efter doktorns försvunne vän.
Och även om de är så säkra på sin sak beträffande Wendigon-myten, ställs de snart inför frågan: Vad är det som härjar i dessa skogar? Och vad har John Chanler egentligen råkat ut för?
Wendigons förbannelse är den andra boken i den hyllade Monstrumologen-serien, som kombinerar H. P. Lovecrafts viktorianska skräckteman med Rick Riordans berättarförmåga.

5 kommentarer:

 1. Den boken känner jag inte till.

  SvaraRadera
 2. Ingen bok jag hört talas om tidigare. Men har däremot läst serien där Femte vågen är första boken av Rick Yancey.

  SvaraRadera
 3. Jag är lite nyfiken på den här serien.

  SvaraRadera
 4. Den här vill jag också läsa!

  SvaraRadera
 5. Kanske är den riktigt bra. Rick Yancey skriver faktiskt rätt bra.

  SvaraRadera