fredag 25 december 2020

24 goda gärningar av Jenny Fagerlund

 

Emma förlorar sin man på julafton. Två år senare har hon fortfarande svårt att finna mening i tillvaron. Det dåliga samvetet gnager i henne, fanns det något hon kunde ha gjort för att rädda honom?

På väg hem en kväll stöter hon ihop med en äldre man som har irrat bort sig i snöstormen. Hon bestämmer sig för att försäkra sig om att han kommer hem välbehållen. Den kvällen föds en idé hos Emma. Hon ska utföra 24 goda gärningar. En för varje dag fram till julafton.

Från att oftast vara ensam möter Emma under dessa vintriga dagar en mängd människor som sakta börjar förändra hennes tillvaro. Men är hennes goda gärningar tillräckliga för att mota bort mörkret som bosatt sig inom henne? Hur kommer hennes liv se ut när hon vaknar på julafton?

24 goda gärningar är en varm, allvarlig och romantisk berättelse om hur ensam julen ibland kan kännas och hur svårt det är att gå vidare.

Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Denna bok hade jag funderingar på att läsa redan förra julen, men sen hann jag inte med den men i år blev den läst.

Och det är en riktigt mysig berättelse med lite djup i precis som jag gillar att läsa om för att få julkänsla och en feelgood känsla inför helgerna.

Sen skadar det inte att det ingår hundar i berättelsen, även om de kanske inte är de mest framträdande rollerna i boken. Men Emma både känner jag för och är glad att hon försöker göra de goda gärningarna för medmänniskorna hon träffar för det är ju definitivt julanda med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar