tisdag 15 december 2020

Tisdagstrion - Jul, jul strålande jul!

 Sista tisdagstrion för i år kommer att ha temat Jul, jul strålande jul!, även i förra trion hade jag med ett par böcker som handlade om julen, men idag tänker jag att det är dags för tre böcker med jultema.

 • Snösystern av Maja Lunde, är en bok som kan läsas som en adventskalender då den består av 24 kapitel, det är även en mysig barnbok från åldern 6 år och uppåt och passar även den vuxne läsaren. Med en fin vänskap under juletiden då sorgen är stor för de inblandade i den. Riktigt en finstämd berättelse som jag rekommenderar till att läsa.

 • Jul i krinolin av Amanda Hellberg, är en rätt nyutgiven bok, som ger julkänsla och romanskänsla men även med lite dramatik och mörkare vibbar i berättelsen. Men i överlag en bok som passar att läsa fö ratt få julkänslor denna tid på året.

 • En röd liten fågel i juletid av Fannie Flagg, denna läste jag precis och jag ångra att jag inte har läst denna mysiga bok om en amerikansk småstad, en liten kardinalfågel och en liten femårig flicka som blir vän med både fågeln och de andra i staden, tidigare. Även denna bok har lite sorgligare partier men jag vill inte bara läsa om det där gulliga puttinuttiga i böcker så det passar mig bra att även denna finstämda bok innehåller en lite tyngre handling.

Avslutar även detta inlägg med ett tips på en utmaning inför nästa år för er som är intresserade, Kaosutmaningen 2021.

12 kommentarer:

 1. Jul i krinolin är jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 2. Jul i krinolin vill jag hemskt gärna läsa, trots att den nog egentligen är i fel genre för mig 🙂

  SvaraRadera
 3. En röd liten fågel har jag hört talas om förut men det har inte blivit så att jag har läst den så tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
 4. Fanny Flaggs bok är jättefin. Snösystern har jag köpt i år men inte hunnit läsa ännu. Jul i krinolin har så vackert omslag.

  SvaraRadera
 5. Snösystern ser väldigt fin ut. Fannie Flagg tycker jag är jättefin. Jul i krinolin har ett fint omslag

  SvaraRadera
 6. Jul i krinolin och En röd liten fågel i juletid har jag läst. Snösyster vill jag läsa.

  SvaraRadera
 7. Har inte läst någon av de här böckerna men är nyfiken på Jul i krinolin och En röd liten fågel i juletid. Tack för tips!

  SvaraRadera
 8. Snösystern gillade jag! En röd liten fågel har jag tänkt läsa, men det har hittills inte blivit av.

  SvaraRadera
 9. Den tredje boken har jag läst, tack för intressanta tips på de två andra..

  SvaraRadera