måndag 7 december 2020

Den tysta patienten av Alex Michaelides

Alicia Berensons liv är till synes perfekt. Hon är en känd konstnär gift med en eftertraktad modefotograf. Tillsammans bor de i ett lyxhus med stora fönster och utsikt över en park i ett av Londons mest fashionabla områden. En kväll kommer Alicias make hem från en modefotografering - och Alicia avlossar fem skott i hans ansikte, för att därefter aldrig mer säga ett ord. Alicias vägran att prata eller komma med någon som helst form av förklaring förvandlar en våldsam familjetragedi till någonting mycket större: Ett mysterium som fångar allmänhetens fantasi och gör Alicia - den tysta patienten - ökänd.
Theo Faber, rättsmedicinsk psykoterapeut, har väntat länge när han till sist får chansen att ta sig an fallet. Hans besatthet av Alicia - av att få henne att prata och få fram sanningen om det brutala mordet på hennes make, leder honom allt djupare in i hans eget psyke och hans egna motiv, tills det hotar att förgöra honom...
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
Jag får även tacka Modernista förlag för detta recensions exemplar jag fick av dm.

En bok som har intresserad mig sen jag första gången hörde talas om den hos booktubers och bokbloggare jag följer. Men sen tyvärr hörde jag "lite" negativ kritik och jag kände mig inte lika intresserad, men sen nu i November plockade jag upp och läste den.

Och jag ska då säga att jag inte blev besviken den var så bra som jag trodde den skulle vara och tvisten/upplösningen i slutet det hade jag inte väntat mig så det gjorde ju boken om jag inte redan hade gillat den.

Jag valde även att läsa boken för Kaosutmaningen #37 där en karaktär har samma yrke som du - eller ditt drömyrke, och det var en orsak till att jag gillade den för jag har alltid varit intresserad av brottslingarnas psykologiska mörka sida och om jag hade så skulle jag ha utbildat mig till rättsmedicinsk psykoterapeut om jag trodde att jag psykiskt hade klarat ett sådant jobb.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar