fredag 18 december 2020

Helgfrågan vecka 51 / 2020

 

Mia undrar i helgfrågan:

Har du önskat dig någon bok i julklappar?

Vi ger inte varandra så mycket julklappar i min familj, och faktiskt tror jag inte någon skulle ge mig en bok om jag önskade mig det, för min man tycker i alla fall att jag redan har tillräckligt med böcker.

Så de flesta böcker köper jag till mig själv, och tänker att jag ev ska köpa in någon bok som jag inte kan få tag på annat sätt (biblioteket eller genom Storytel tjänsten) nu efter jul.

Bonusfråga: Hur firar du jul i coronatider?

Vi (jag, mannen och de tre sönerna som bor hemma) ska fira helt själva. Mina föräldrar är 86 och 84 år och bor på äldreboende och är dementa, så ev kanske jag besöker dem en annan dag om jag orkar, jag mår mest illa att se dem ha förfallit till den status de är i och vill minnas dem som de var förr. Nu låter jag väl som en dålig dotter, men jag vet att mina systrar besöker dem oftare och jag mår inte helt psykiskt och mentalt bra så jag måste se till min egna hälsa.

Vanliga jular brukar vi även fira med makens föräldrar (75 och 74 år) och makens bror med familj, men föräldrarna är ju lite äldre och svägerskan har / har haft COVID, så det känns inte heller så aktuellt. 

3 kommentarer:

  1. Min mamma som är 93 bor på ett demensboende. Jag har tur, för hon är lika glad och positiv när jag besöker henne som hon var förr. Däremot är det inte säkert att hon vet vem jag är...

    SvaraRadera
  2. Det är inte lätt att se föräldrar förändras på ålderns höst. Mina föräldrar finns inte med oss längre sedan 1 1/2 samt 2 år sedan. Får besöka dem på minneslunden istället.

    SvaraRadera
  3. Det är jobbigt när föräldrarna inte mår bra! Hoppas du får en lugn och bra jul.

    SvaraRadera