lördag 26 december 2020

Bara en gång om året (Shopaholic # 9) av Sophie Kinsella

 

Becky Bloomwood trivs bra med livet. Efter sina äventyr i USA har hon återvänt hem till England, och bor nu med sin man och barn i den lilla byn Letherby, en bit utanför London. Hon jobbar i bästisen Suzes souvenirshop och har till och med börjat med mindfulness (även om det mest innebär att hon lyssnar på guidade meditationer medan hon nätshoppar sent om kvällarna).

Julen närmar sig med stormsteg, och Becky älskar högtidens alla traditioner. Men så meddelar hennes föräldrar att de bestämt sig för att lämna det lugna bylivet för supertrendiga Shoreditch i London. Där ska de dricka mikrobryggd öl och äta tjusiga avokadomackor, och detta innebär förstås att de inte kommer att kunna stå julvärdar i år. Uppdraget går till Becky, som med gott mod åtar sig det. För hur svårt kan det egentligen vara att styra upp ett julfirande?

I den gnistrande julromanen Bara en gång om året låter Sophie Kinsella sin älskade hjältinna Becky Bloomwood (känd från Shopaholic-serien) göra comeback! Det här är en skratta högt-rolig berättelse som rör sig mellan glittrande London och snötäckta, brittiska byar. Mellan familjekaos och gamla förälskelser ...

Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Jag har läst alla tidigare böckerna om Becky Bloomwood och när jag då fick höra att Kinsella skrivit en ny roman om henne som utspelar sig runt jul, kunde jag ju inte låta bli att läsa denna nu i december.

Som vanligt blir det en underhållande feelgoodroman med julmyskänsla som gör att den verkligen passar att läsa just nu. Sen finns det även lite mörkare partier med händelser som Becky måste tackla mitt emellan alla förberedelser för att kunna anordna årets julfirande för nära och kära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar