onsdag 23 december 2020

Brudslöjan av Kamilla Oresvärd

 

Den unga Lisa-Marie hittas under mystiska omständigheter död på sin bröllopsnatt. Mona Schiller, en före detta domare som flyttat hem till Vargön efter många år utomlands, dras in i polisutredningen. När hon börjar nysta i fallet växer en helt ny bild av Lisa-Marie fram, och Mona inser att det lilla samhället döljer hemligheter som är större än hon någonsin kunnat ana.  

Brudslöjan är den första delen i Vargönserien där vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället Vargön. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter.

Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Detta har varit en deckare jag har tänkt läsa sen den kom ut, mest för att den utspelar sig i Vargön som är ett samhälle som ligger ca 1,3 mil i från där jag bor. 

Sen passar boken även in på Kaosutmaningen 2020 som # 13 en bok som utspelar sig i samma landskap som du bor i.

Efter detta kan jag bara säga att det var intressant att läsa en bok som utspelar sig i trakterna man bor i och jag känner igen mig då hon beskriver platser och miljöer som är mycket bekanta för mig.

Kan även säga att det var intressant att läsa en deckare för det var ett tag sen jag läste en och det var mycket nytt och intressant att läsa. Den störta överraskningen var att det finns inga som lider av några trauma eller missbruk av utredarna, som verkar just nu vara standard i alla deckare/thrillers som skrivs. Så det kändes verkligen uppfriskande.

Jag kommer att läsa flera av författarens deckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar