måndag 14 december 2020

Never fade (The darkest minds #2) av Alexandra Bracken

 

They call her the Leader. Their saviour and only hope. Only Ruby knows what she really is - a monster, capable of destroying them all.

Ruby never asked for the abilities that almost cost her life. Now she must call upon them to bring down a corrupt government in a world where children have been eliminated. When she is entrusted with an explosive secret, she embarks on her deadliest journey yet: leaving the Children's League to track down Liam Stewart, the boy who carries the truth about the disease that threw the world into chaos. The boy she once loved and hoped never to see again ...

Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Jag och Evelina läste första boken i denna serie för ett tag sen, men vi kände att det var nu dags för att ta reda på vad som händer mer Ruby och de andra efter hur den boken slutade.

Sen är boken lite för mycket action, nästan varje kapitel slutar i en cliff-hanger som gör att man vill läsa vidare, men jag fastnar inte riktigt i boken ändå, och jag kan tro att det beror på att personerna det handlar om inte har någon vidare karaktärutveckling, de känns lite platta det är mest Ruby vi lär känna och det är väl kanske inte är så konstigt då det är ur hennes roll som boken berättas.

Men även om boken inte är mer än medelmåttig så vill jag ändå läsa klart denna serie, och som det verkar är det en del till i som en trilogi, och sen finns det en till bok som handlar om en karaktär som är med i första boken men inte är i denna plus en novellsamling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar