onsdag 30 december 2020

Nyårsfesten av Lucy Foley

 

Alla är inbjudna. Alla är misstänkta. Det är slutet av december och det nya året ska snart ringas in. I en lyxig jaktstuga i de skotska högländerna samlas nio vänner som känt varandra sedan universitetstiden. De ska dricka champagne, äta god mat och njuta av varandras sällskap. Det ska bli det bästa nyåret någonsin. Men just som ett snöoväder rasar in över Skottland hittas en i sällskapet mördad. Och samtidigt ryktas det att en seriemördare går lös i vildmarken. Har han slagit till igen? Eller finns den skyldiga inom stugans trygga väggar? Nyårsfesten av Lucy Foley är en ruggigt atmosfärisk deckare som toppat listorna i England. En modern pusseldeckare för alla som älskar julböcker men gärna också vill ha ett rejält mysterium att bita i. Lucy Foley visar att det traditionella mordmysteriet fortfarande kan funka briljant.

Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

En bok då jag hörde talas om denna förra året kände att den skulle vara intressant att läsa under slutet av december då vi närmar oss nyårsafton. Så därför valde jag tillsammans med Evelina att läsa denna nu som sista bok vi läste tillsammans 2020.

Sen ger den en traditionell känsla för vintern då det är snöstorm plus vinterbad dyker upp i handlingen. Plus ett kompisgäng som verkar ha en blöt nyårsfest som slutar med att en av dem hittas död. Vi får berättelsen ur flera av karaktärernas vinkel plus att den både hoppar i tiden och berättar om även sådant som hänt för flera år så vi får bakgrunder till personernas relationer emellan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar