torsdag 18 oktober 2018

Hett i hyllan vecka 42/2018

Monika skriver så här om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag läste första delen för ett år sen ungefär och har även del två stående i hyllan och väntar på att bli läst, kanske dags för det snart... 

Andra boken om Bricken. Du är stor nu. Du lär få bestämma själv", sa pappa i vintras. Så Bricken har blivit ribbkaperska på sågverket. I början var hon rädd för att komma för nära de oskyddade sågklingorna och för att sinka de andra, men nu klarar hon sig lika bra som Sirkka som redan har varit där ett bra tag. "Arbete gör en till en riktig människa", säger mamma, som gärna skulle vilja lära upp Bricken så att hon blir en riktigt duktig tvätterska också - "då är man aldrig bet på att skaffa sig inkomster". Mamma vill gärna lära upp Brickens kamrat Saga samtidigt, Saga som slänger lite för mycket med sina mörka flätor när det är pojkar i närheten. Och Bricken undrar: är det arbetet och sammanhållningen på sågverket som är viktigast? Eller Jesus och dopförberedelserna i kapellet med Sirkka? Eller kanske, som Saga säger, att hitta den stora kärleken? Andra efterlängtade romanen om Bricken. 


3 kommentarer:

  1. Har inte läst den serien men är väldigt nyfiken på den.

    SvaraRadera
  2. Har hört väldigt mycket om den här serien, men har inte läst någon bok i den.

    SvaraRadera
  3. En författare som jag länge velat läsa. Har någon bok av henne i bokhyllan.

    SvaraRadera