torsdag 25 oktober 2018

Hett i hyllan vecka 43/2018


Så här skriver Monika om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

En bok som är köpt på second hand, som jag har velat läsa länge men det har inte blivit av, får se när det blir dags att läsa den, i november kanske.

Detta är en dubbelvolym med
1. Adrian Plass' he(m)liga dagbok. Denna humoristiska bok blev en stor succe när den kom ut i Sverige 1991. Adrian och hans vänner Leonard, Anne Everett och Gerald lockade många att skratta åt alla konstiga saker som kristna ibland har för sig. 
2. Adrian Plass' ännu he(m)ligare dagbok. Den minst lika roliga boken om Adrian och hans vänner några år senare. Adrian har just upptäckt att hans första dagbok spritts på ett sätt han aldrig kunnat föreställa sig. Hans hyser högtflygande planer på att bli kristen talare av rang.

Recension av Elin


Roligt och tankeväckande

7 september 2011

En del kanske tittar på den här boken och säger: "nä, det där är ingenting för mig. En bok om kristna, skrivet av en kristen? Det måste vara en massa propaganda". De har fel. Visst, det är en bok som hanterar kristendomen, men det handlar mest om hur knasigt livet kan vara ibland. Ingen är perfekt, vilket tydligt visas i denna roliga, lättlästa och tankeväckande bok. Kristna granskas och det handlar en del om vad man förväntas vara som kristen. Förväntningar som man kanske inte alltid kan uppfylla.

Adrians son är en stor tillgång i boken (böckerna egentligen) och är ofta den som kommer med en smart kommentar eller ett komiskt uttalande. Jag rekommenderar varmt denna bok till alla, kristen eller ej.

2 kommentarer:

  1. Det var en ny bok för mig. Först kopplade jag till Adrian Moles hemliga dagbok men detta var något annat ;-)

    SvaraRadera
  2. Känner inte till denna, men den låter ju intressant.

    SvaraRadera