torsdag 25 oktober 2018

Kaninhjärta av Christin Ljungqvist

Christin Ljunqvists debut är en gripande skildring av en hjärtskärande syskonrelation, och en gastkramande hälsning från andra sidan. Om livet och döden, och skiktet där emellan.

Mary och Anne är enäggstvillingar, och det är svårt att veta var den ena börjar och den andra slutar. De ser sig båda som den starka, den som bär den andra, den som har ansvaret. Sedan de var små har de sett sådant som andra inte ser, känt sådant som andra inte känner. Anne ser andar, och Mary känner dem inta hennes kropp. Tillsammans utgör de ett medium.
Av vad som tycks vara en slump kommer de i kontakt med en medial grupp, som söker efter en liten flicka. Hon försvann för nio månader sen, och förmodas vara bortrövad och kanske mördad. Polisen har inga misstankar om vem gärningsmannen är, men med gruppens hjälp närmar sig Mary och Anne ett svar.
De är tvillingar och nästan som ett, och samtidigt så skrämmande skilda. Båda har de ett kaninhjärta som bultar, båda är de rädda, men för olika saker. Mary fasar för att deras sökande ska sluta i en grav. Anne är rädd för att Mary ska ta livet av sig.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

En bok jag har tänkt länge att läsa, för jag gillar att läsa om sånt man inte kan förklara plus tvillingar som har ett speciellt band sig emellan. 
Denna bok levde verkligen upp till mina förväntningar, den innehöll allt det jag skrev ovan och det var så bra skildrat så jag blev riktigt fängslad och vill inte lägga ifrån mig boken så jag läste ut den på en dag.
Nu längtar jag att få läsa mera av författarens verk och hoppas de är lika bra som denna var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar