tisdag 16 oktober 2018

Veckans topplista - skogen

Om dagens topplista skriver Johanna så här om:

Veckans topplista handlar den här gången om böcker som på något sätt har anknytning till skogen. Om det är den svenska granskogen eller djungeln som står i fokus bestämmer ni själva – så länge det är en bok som tar oss med ut bland vilda växter och djur är alla tolkningar godkända.

Det var svårt, först tänkte jag att jag har ingen aning. Men kom på första boken sen så trillade de fram några fler, men det fick faktiskt även bli barnböcker i dagens lista. ( Kom på flera när jag letade igenom mina bloggar efter recensionerna, de kategorier som gäller för att handla om skogen verkar vara deckare eller YA dystopier).

 • In i skogen - Jean Heagland - en dystopi som skildrar hur två systrar överlever på att tillvarata  skogens resurser
 • Till skogs - Tana French -det var längesen jag läste denna bok och jag har faktiskt glömt av handlingen rätt mycket, men det handlar om både ett nytt och gammalt fall där barn försvinner i skogen.
 • Jaktmark - Helene Tursten, en bok som påminner om Schulmans bok som Johanna själv tog upp, handlar om Embla, polis från Göteborg som är med ut på älgjakten och det sker ett mord. Finns ingen recension på denna bok, den lästes då jag var utan blogg.
 • Flickan som älskade Tom Gordon - Stephen King - en flicka som kommer ifrån sin mamma och storebror när de är ute på hajk, hon hamnar mitt inne i en skrämmande skog.
 • Serien om Trollskogen - Sissel Böe & Peter Madsen - flera bilderböcker som handlar om en trollfamilj, det är så mysiga bilder i dessa böcker, och berättelserna fångar även den vuxnes intresse vid högläsning.

9 kommentarer:

 1. Jaktmark låter spännande! :)

  SvaraRadera
 2. In i skogen fanns på flera listor, inser att det är en bok jag behöver läsa.

  SvaraRadera
 3. inte läst dessa. men Trollskogen har jag läst med barnbarnen.

  SvaraRadera
 4. In i skogen och till skogs har vi gemensamt. De övriga har jag inte läst. Trollskogen verkar kul.

  SvaraRadera
 5. Serien Trollskogen ser jättemysig ut, måste jag nog läsa.

  SvaraRadera
 6. Till skogs har jag faktiskt läst. Och så klart Kings bok, som jag också har med :)

  SvaraRadera
 7. Inte läst någon av dessa, tack för tips!

  SvaraRadera
 8. Jag har bara läst Stephen Kings bok.

  SvaraRadera